Prvi kongres endokrinologa i dijabetologa u F BiH

Prvi kongres endokrinologa i dijabetologa u F BiH

Udruženje/udruga endokrinologa i dijabetologa u FBiH

Bolnička 25,Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovina

Tel. 033 297 299, e-mail: info@endo.ba

Poštovane kolege,

Zadovoljstvo i čast je pozvati Vas u ime Udruženja/Udruge endokrinologa i dijabetologa FBiH na prvi kongres endokrinologa i dijabetologa u Bosni i Herecgovini koji će se održati od 23.-26.4.2015.god. u Sarajevu..

Današnja znanja na području endokrinologije i dijabetologije su veoma napredovala a veliki broj istraživanja u svijetu u obje oblasti su u toku, posebno u oblasti genetike i molekularne biologije. Brojna pitanja i problemi u endokrinologiji, a osobito dijabetologiji predstavljaju dio važnih javno-zdravstvenih problema.

Naše su želje i očekivanja da ovaj kongres svim učesnicima omogući uvid i susret sa određenim najaktuelnijim i najvažnijim dostignućima i saznanjima kako bazičnim tako i onima koja su povezana sa svakodnevnim praktičnim radom s bolesnicima, što bi trebalo doprinijeti poboljšanju prevencije, liječenja i zbrinjavanja endokrinoloških i dijabetoloških bolesnika.

Na kongresu očekujemo učešće određenog broja eminentnih stručnjaka iz inostranstva kao i naših kolega iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

S izrazima  osobnog postovanja i uvažavanja

 

U ime  Organizacionionog odbora

Prof.dr.Zelija Velija-Asimi